SEO Teksten

SEO teksten zijn webteksten die geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachines, zodat zoekmachines zoals Google ze makkelijk kunnen vinden. Google zoekt naar webpagina’s, onder meer naar aanleiding van de zoekwoorden die worden gebruikt in een zoekopdracht.

Zoekwoorden nog steeds relevant voor Google

De manier waarop Google informatie zoekt is continu in ontwikkeling. De juiste zoekwoorden gebruiken in je SEO teksten weegt minder zwaar dan vroeger. Google laat andere SEO aspecten steeds zwaarder wegen. Maar nog steeds zijn de juiste zoekwoorden heel relevant om hoog in Google terecht te komen.

Door relevante zoekwoorden op de juiste plekken in de tekst te verwerken en de webteksten zoekmachinevriendelijk in te delen, heb je één van de belangrijkste pijlers van zoekmachineoptimalisatie staan.

Je wilt bezoekers op je website, dus wil je goed gevonden worden

Op de eerste pagina van Google terecht komen is helaas niet iets wat je even snel ‘fikst’. Het vraagt tijd en aandacht om een positie in de zoekmachines op te bouwen en vast te houden. Het heeft te maken met techniek, linkbuilding en content die door de zoekmachines makkelijk vindbaar is en als waardevol wordt beoordeeld.

Met waardevolle content scoor je beter in Google

De beste manier om op de langere termijn hoog in de zoekmachines terecht te komen én te blijven is het creëren van waardevolle content. Ofwel, voeg regelmatig nieuwe informatie toe zoals blogs, webartikelen, video’s en infographic.

Zorg je dat de content op je website goed aansluit bij de informatiebehoefte van potentiële klanten en verwerk je daarin ook nog eens op een goede manier de juiste zoekwoorden, dan wordt je website beter gewaardeerd door Google en kom je sneller en hoger naar boven in de zoekresultaten.

Tekst die Spreekt schrijft SEO teksten

Wil je van je webteksten goed vindbare SEO teksten maken? Tekst die Spreekt ondersteunt bij:

  • Het vinden van de juiste zoekwoorden
  • Het schrijven van SEO webteksten
  • Het optimaliseren van teksten voor SEO
  • Het schrijven van SEO geoptimaliseerde landingspagina’s

 

Wil je meer informatie? Neem contact op

Klanten aan het woord

Als webdesigner ben je natuurlijk afhankelijk van een goede copywriter. Agnes en ik hebben elkaar tijdens een ZZP startersdag ontmoet, ik gaf een WordPress workshop en Agnes gaf een workshop over het schrijven van webteksten. Ik was gelijk onder de indruk van haar workshop en tijdens een gesprek kwam ik erachter dat wij dezelfde kijk hebben op de manier waarop een website hoort te functioneren. Nu zijn we 3 jaar en tig klussen verder, nog steeds zeer tevreden en blij met haar inzet!

Mark Botter – Basis Reclame
Agnes FolkersmaSEO Teksten